Politika zasebnosti

ITEM d.o.o.
Zastopniška pisarna za patente in blagovne znamke
Resljeva cesta 16
SI-1000 Ljubljana
Slovenija

Telefon: +386 (0)1 432 01 67
E-pošta: mail@item.si
Splet: www.item.si

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik preko spletne strani www.znamka.si zbira osebne podatke strank. Kot upravljalec osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Naša politika glede varovanja osebnih podatkov:

  • Osebnih podatkov nikoli ne dajemo v najem, jih ne prodajamo in ne dovolimo, da bi jih obdelovala katerakoli tretja oseba, razen naših pogodbenih obdelovalcev osebnih podatkov.
  • Pogodbenim obdelovalcem omogočamo obdelavo osebnih podatkov samo pod pogojem, da imajo zadostno raven varstva osebnih podatkov, kot je določena z veljavno zakonodajo.
  • Osebne podatke hranimo, dokler je to nujno potrebno za izpolnjevanje namena, za katerega so bili zbrani oziroma do preklica privolitve posameznika.
  • Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov naših strank.
  • Osebne podatke obdelujemo samo za to pooblaščene osebe ponudnika in pooblaščene osebe naših pogodbenih obdelovalcev.
  • Pravila o varstvu osebnih podatkov bomo v bodoče spreminjali in dopolnjevali v skladu s spremembami zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.

Zbiranje osebnih podatkov in način privolitve za njihovo obdelavo

  • Ponudnik zbira in obdeluje osebne podatke izključno na osnovi privolitve posameznika.
  • V primeru stikov ponudnika preko kontaktnih obrazcev se vneseni osebni podatki uporabijo izključno za pošiljanje odgovora na zastavljeno vprašanje oziroma povpraševanje. Podatki se preko elektronskega sporočila prenesejo v e-poštni predal ponudnika. Stranka svojo privolitev izrazi s pritiskom na gumb za pošiljanje.

Namen obdelave zbranih osebnih podatkov

  • Osebne podatke bomo uporabili izključno za namen, za katerega so bili zbrani in za katerega imamo privolitev posameznika.
  • Osebne podatke strank, ki so privolile v prejemanje obvestil o naših novostih in dogodkih, bomo uporabili izključno za obveščanje po e-pošti največ enkrat mesečno.
  • Osebne podatke strank, ki nam na spletni strani preko kontaktnega obrazca oddajo sporočilo, bomo uporabili izključno za odgovor na zastavljeno vprašanje oziroma povpraševanje.

Postopek uveljavljanja pravic posameznika

  • Za vse informacije o obdelavi osebnih podatkov oziroma pravicah posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo (pravica do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti in ugovora), se lahko povežete z upravljalcem osebnih podatkov ITEM d.o.o., Resljeva cesta 16, 1000 Ljubljana, po pošti, elektronski pošti na naslov mail@item.si ali na telefon +386 1 432 01 67.
  • Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, bomo odgovorili brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.
  • Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Odjava od obveščanja

  • Od prejemanja obvestil po elektronski pošti se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na povezavo za odjavo. Svoje želje nam lahko sporočite tudi pisno na naslov podjetja.
  • V kolikor obvestila kljub odjavi še vedno prejemate, se vam za to iskreno opravičujemo in vas prosimo, da nas na to takoj opozorite.

Pravica do pritožbe

Če menite, da naša obdelava osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico podati pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu na naslov Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, telefon 01 230 97 30, e-naslov gp.ip@ip-rs.si.

ITEM d.o.o., oktober 2019